Yli-Krekola: Sukunimi-info

Yli-Krekola

Tietoja sukunimestä Yli-Krekola

Yli-Krekola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Yli-Krekola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 32

v. 2017 32

v. 2018 31

v. 2019 31

v. 2020 32

v. 2021 31

v. 2022 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Krekola on sijalla 16 231. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Yli-Krekola on melko pitkä nimi.

Yli-Krekola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Yli-Krekola on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Yli-Krekola

Yli-Krekola (paikannimi)

Yli-Krekola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Krekola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Крекола ("Juli-Krekola") tarkoittaa nimeä Yli-Krekola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilikrekola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Crecola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Krekola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Krekola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Krekola, Finland.

©Tuomas Salste