Yli-Rajala: Sukunimi-info

Yli-Rajala

Tietoja sukunimestä Yli-Rajala

Yli-Rajala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Yli-Rajaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 32

v. 2017 32

v. 2018 32

v. 2019 31

v. 2020 31

v. 2021 31

v. 2022 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Rajala on sijalla 16 645. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Yli-Rajala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Yli-Rajala

Yli-Rajala (paikannimi)Katuosoitteissa

Yli-Rajala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Rajala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yli-Rajala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yli-Rajalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Раяла ("Juli-Rajala") tarkoittaa nimeä Yli-Rajala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilirajala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Raiala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Rajala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Rajala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Rajala, Finland.

©Tuomas Salste