Yli-Rajala: Sukunimi-info

Yli-Rajala

Tietoja sukunimestä Yli-Rajala

Yli-Rajala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Yli-Rajaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 32

v. 2020 31

v. 2022 30

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Rajala on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Yli-Rajala ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Yli-Rajala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Yli-Rajala

Yli-Rajala (paikannimi)Katuosoitteissa

Yli-Rajala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Rajala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yli-Rajala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yli-Rajalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Раяла ("Juli-Rajala") tarkoittaa nimeä Yli-Rajala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilirajala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Raiala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Rajala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Rajala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Rajala, Finland.

©Tuomas Salste