Yli-Rantala: Sukunimi-info

Yli-Rantala

Tietoja sukunimestä Yli-Rantala

Yli-Rantala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Yli-Rantaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 79

v. 2015 82

v. 2016 83

v. 2017 86

v. 2018 87

v. 2019 89

v. 2020 88

v. 2021 87

v. 2022 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Rantala on sijalla 7 660. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Yli-Rantala on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Yli-Rantala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Yli-Rantala

Yli-Rantala (paikannimi)Katuosoitteissa

Yli-Rantala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Rantala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yli-Rantala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yli-Rantalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Рантала ("Juli-Rantala") tarkoittaa nimeä Yli-Rantala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilirantala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Randala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Rantala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Rantala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Rantala, Finland.

©Tuomas Salste