Ylijärvi: Sukunimi-info

Ylijärvi

Tietoja sukunimestä Ylijärvi

Ylijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ylijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 28

v. 2020 29

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylijärvi on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ylijärvi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Ylijärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Ylijärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925–1940
Yritykset
perust. 1981–2010

Sana Ylijärvi tai Ylijärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ylijärvi

Ylijärvi
(paikannimi)
Ylijärvi Karjalassa
(karttanimi)

Ylijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Ylijärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ylijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylijärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ylijärvet ulkomailla

Ruotsissa Ylijärvi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлиярви ("Julijarvi") tarkoittaa nimeä Ylijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ylijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylijarvi tai Ylijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ylijärvi, Finland.

©Tuomas Salste