Ylikahri: Sukunimi-info

Ylikahri

Tietoja sukunimestä Ylikahri

Ylikahri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ylikahrien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 35

v. 2020 34

v. 2022 33

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylikahri on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ylikahri ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ylikahri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ylikahri on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931–1943
Yritykset
perust. 1998–2012

Sana Ylikahri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юликахри ("Julikahri") tarkoittaa nimeä Ylikahri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilikahri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylicachrj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ylikahri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylikahri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ylikahri, Finland.

©Tuomas Salste