Yliniitty: Sukunimi-info

Yliniitty

Tietoja sukunimestä Yliniitty

Yliniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Yliniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 34

v. 2020 34

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yliniitty on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Yliniitty ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Yliniitty

Yliniitty (paikannimi)

Yliniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yliniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлинийттю ("Julinijttju") tarkoittaa nimeä Yliniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilinīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylinijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yliniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yliniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yliniitty, Finland.

©Tuomas Salste