Ylisaukko-oja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylisaukko-oja

Ylisaukko-oja on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ylisaukko-oja-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 102

v. 2015 101

v. 2016 104

v. 2017 101

v. 2018 104

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylisaukko-oja on noin sijalla 6 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Ylisaukko-oja on melko pitkä nimi.

Ylisaukko-oja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ylisaukko-oja on suojattu 1992 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ylisaukko-oja on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ylisaukko-oja on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ylisaukko-oja ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 55 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ylisaukko-oja-nimisiä on 104.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлисаукко-оя ("Julisaukko-oja") tarkoittaa nimeä Ylisaukko-oja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylisaucko=oia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ylisaukko-oja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylisaukko-oja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ylisaukko-oja, Finland.

©Tuomas Salste