Yliskylä: Sukunimi-info

Yliskylä

Tietoja sukunimestä Yliskylä

Yliskylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Yliskylien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2019. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Yliskylien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Yliskylää. Kuolleista 1 kuului punaisiin ja 1 tuntemattomaan osapuoleen.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Yliskylää. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1930
Yritykset
perust. 2013

Sana Yliskylä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Yliskylä

Yliskylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Yliskylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yliskylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yliskylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yliskylä, Yliskylän puistokatu, Yliskylänkaari, Yliskylänkatu, Yliskyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлискюля ("Juliskjulja") tarkoittaa nimeä Yliskylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Iliskile.

Nimi kirjoitetaan joskus Yliskyla tai Yliskylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Yliskylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yliskylä, Finland.

©Tuomas Salste