Ylivainio: Sukunimi-info

Ylivainio

Tietoja sukunimestä Ylivainio

Ylivainio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ylivainioiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 59 max

v. 2014 80

v. 2016 81

v. 2018 84

v. 2020 83

v. 2022 81

v. 2023 84

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylivainio on sijalla 7 665. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 892.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Ylivainiot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Ylivainion kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ylivainio

Ylivainio (paikannimi)Katuosoitteissa

Ylivainio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylivainio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ylivainio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ylivainiontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ylivainiot ulkomailla

Ruotsissa Ylivainio oli 101 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юливайнио ("Julivainio") tarkoittaa nimeä Ylivainio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilivainio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylifwainiå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ylivainio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylivainio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ylivainio, Finland.

©Tuomas Salste