Matkaoppaat

Euroopan vuoristot ja kääpiövaltiot ovat sopivia matkakohteita uteliaalle automatkailijalle. Seuraavat matkaoppaat perustuvat omiin matkakokemuksiini täydennettynä eri lähteistä noukitulla yleistiedolla. Kuvat ovat matkoilla kuvattuja.

Katso myös: Euroopan kääpiövaltiot ja erityisalueet

Oppaat

Matkaopas Alpeille

Matkaopas Alpeille

Vuoristolomalle Alpeille – vaan minne ja miten? Tämä matkaopas esittelee kahdeksan alppimaata. Ne ovat Italia, Itävalta, Liechtenstein, Monaco, Ranska, Saksa, Slovenia ja Sveitsi.

Andorra: Matkaopas Pyreneiden pikkuvaltioon

Pyreneiden rinteillä sijaitseva pieni Andorra on Euroopan vuoristoisin maa. Maa kukoistaa Espanjan ja Ranskan välissä matkailijoiden ansiosta. Andorrassa voi esimerkiksi shoppailla, lasketella, retkeillä – ja shoppailla.

Islanti: Saaren kiertäjän matkaopas

Islanti on löyhkäävän juomaveden, mutalähteiden, tulivuorten, maahisten, hyttysten, sateen ja tuulen piinaama hankalien etäisyyksien maa kaukana kaikesta.

Norja: Matkakertomus ja -opas

Norja – miksi matkustaa kauemmas? Jos silmää riittää vuorimaisemille, lähde Norjaan. Suurin osa Norjasta on harvaan asuttua ja rauhallista. Aikaa kannattaa varata, koska matkanteko on hidasta ja matkan varrella on paljon näkemistä.

San Marino: Matkaopas minimaahan

Minikokoinen San Marino on Euroopan pienin tasavalta. Maa on melkoinen massaturistirysä. Sen lisäksi se on myös mielenkiintoinen tutustumiskohde.

Oppaat maittain
Andorran lippu Andorra
Islannin lippu Islanti
Italian lippu Italian Alpit
Itävallan lippu Itävallan Alpit
Liechtensteinin lippu Liechtenstein
Monacon lippu Monaco
Norjan lippu Norja
Ranskan lippu Ranskan Alpit
Saksan lippu Saksan Alpit
San Marinon lippu San Marino
Slovenian lippu Slovenia
Sveitsin lippu Sveitsi

Matkaoppaiden kuvien ja tekstien kopiointi ilman lupaa on kielletty.

©Tuomas Salste